Social Media Marketing

To social media marketing (συντομογραφία SMM) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στο σύγχρονο marketing και περιγράφει τις μεθόδους διαφήμισης, προώθησης, διαχείρισης και τις δημόσιες σχέσεις (Public Relations) στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+, youtube, instagram, pinterest, κα). 

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν διεισδύσει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν και συζητούν στα social media, ανταλλάσουν απόψεις, κοινοποιούν τα ενδιαφέροντα τους, μοιράζονται συναισθήματα και εξωτερικεύουν την καθημερινότητα τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις εφόσον προβληθούν κατάλληλα στα μέσα αυτά.  Για την επιτυχία δεν επαρκεί η δημιουργία μιας σελίδας στο facebook ή ενός λογαριασμού twitter και μερικές κοινοποιήσεις, χρειάζεται στρατηγική, χρόνο και κατανόηση. Συνεργαστείτε μαζί μας και θα αναπτύξουμε για εσάς κατάλληλη διαδικτυακή στρατηγική προσαρμοσμένη στους στόχους & τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σας.

Γιατί εξωτερικό συνεργάτη για τα social media

Ο Χρόνος
Έχετε τον χρόνο να διαχειρίζεστε την παρουσία σας στα social media ή υπάρχει κάποιος υπάλληλος που έχει τις ικανότητες και τον χρόνο να το κάνει; Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι αρνητική. Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και είστε πολύ απασχολημένος με την λειτουργία της επιχείρησης.

 

Η Ανανέωση
Για να διασφαλίσετε ότι η παρουσία σας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα είναι αποδοτική και αποτελεσματική απαιτούνται γνώσεις, πείρα και συνεχής ενημέρωση για τον κλάδο του online marketing.

Οι ενέργειες για την επικοινωνία
Η ενασχόληση με τα social media απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Κάθε κοινοποίηση και ενημέρωση στις πλατφόρμες των social media είναι αποτέλεσμα στρατηγικής και έρευνας. Πρέπει να σχεδιαστούν, να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την επικοινωνία των κατάλληλων μηνυμάτων στο κατάλληλο target group. Εμείς έχουμε την πείρα και την τεχνογνωσία να αναλάβουμε την διαχείρηση των social media.

Τι μπορούμε να προσφέρουμε

  • Σχεδιάζουμε την κατάλληλη στρατηγική, αναλύουμε τις ανάγκες σας και θέτουμε στόχους
  • Επιλέγουμε ποιά είναι τα καταλληλότερα Social Media για την δική σας επιχείρηση
  • Ανανεώνουμε και εμπλουτίζουμε το περιεχομένο με κείμενα και φωτογραφίες που χρειάζονται για να είναι αποδοτική η παρουσία σας
  • Επικοινωνούμε τακτικά ώστε να μην είμαστε "αποκομμένοι" από την επιχείρηση αλλά συνεργάτες οι οποίοι θα είναι ενημερωμένοι, θα μοιράζονται γνώσεις, εμπειρία και νέες ιδεές που μπορούν να βοήθησουν
  • Εφόσον χρειαστεί αναλαμβάνουμε την δημιουργία διαφημίσεων στις σελίδες των social media, στοχεύοντας σε συγκεκριμένο κοινό, προωθώντας με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς το προϊόν ή την υπηρεσίας σας
  • Μαζί με την διαχείριση των social media, δίνουμε βαρύτητα στην χρησιμοποίηση κατάλληλων λέξεων κλειδιών - hashtags που θα σας βοηθήσουν στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης αυξάνοντας έτσι το ποσοστό της πιθανής επιτυχημένης μετατροπής των επισκεπτών σε αποτέλεσμα (το λεγόμενο conversion rate).
  • Προτείνουμε μηνιαίο κόστος διαχείρισης το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητες σας, χωρίς να υπάρχει δέσμευση στον χρόνο συνεργασίας